top of page

Inomhusfotbollsturnering åk 4-5 Höstlovet 2015

Ett lag åkte från Bäckahagens skola som blev två. Dessa två lag och tränare hade en mycket fin dag i Hagsätrahallen där de mötte andra skolor och krossade motstådet.

Lagen mötte varandra i final och det var en mycket positiv och fin stämning hela dagen!
Kristian och Lazar som var med var helnöjda med lagen och arrangemanget från Hagsätraskolan!

SKOL DM Ã…K 9 TJEJER  HT15

Bäckahagens skolidrottsförening har arrangerat Skol DM i fotboll för Ã¥k 9. Matcherna tog plats pÃ¥ Enskede IP och Bäckahagens skola mötte först Johan Skytte-skolan och sedan SlättgÃ¥rdsskolan. Kanonkul att se hur bra och sportsligt eleverna frÃ¥n vÃ¥r skola beter sig när de är iväg och representerar skolan!

Första matchen, Bäckahagen – Johan Skytte, spelade våra tjejer från Bäckahagen med stort hjärta. Johan Skytte kom med tjejer som alla spelar i föreningar och även några som är med i stadslaget. Efter halvlek stod det 0-3 trots att våra tjejer hade ett par rejäla målchanser precis innan paus. Bäckahagen gjorde en väldigt bra första halvlek.
Under andra halvlek blev vÃ¥ra spelare lite trötta men släppte aldrig fokus och viljan till att spräcka nollan. Trots flertalet tappra försök sÃ¥ vann motstÃ¥ndarna till slut med 0-7 och vi som stod pÃ¥ sidan var mycket stolta över tjejernas laginsats och den positiva stämningen tjejerna hela tiden bidrog med! NÃ¥gon som bör nämnas lite extra är vÃ¥r mÃ¥lvakt som gjorde en kanonmatch  trots siffrorna och som även gjorde en räddning värd att visas pÃ¥ sporten ikväll.

Andra matchen, Slättgårdsskolan – Bäckahagen, startade tio minuter efter att den första matchen var slut. Våra tjejer hade redan spelat 60 minuter och nu trummade nästa match igång. Och vilken match det blev! Bäckahagen flyttade direkt upp laget för anfall och detta resulterade i mål. Många mål! Matchen slutade 2-11 till Bäckahagen! En riktig laginsats med många olika målskyttar.

Bäckahagen stod upp för sin positiva anda och Fair Play med lagkaptenen i spetsen och kunde därför avsluta både matchen och dagen på ett utmärkt sätt.

Stort tack till Putte, Eva och tjejerna som gjorde denna regniga dag till en strÃ¥lande dag!

SKOL DM Ã…K 9 KILLAR HT15

Killarna var iväg i början av terminen och spelade distriktsmästerskap i fotboll. Bäckahagens killar spelade bra och uppträdde pÃ¥ ett mycket exemplariskt sätt, hel enligt Fair Play.

Bäckahagen stod upp bra i båda matcherna, vinst med uddamålet i första matchen mot Källbrinkskolan med 4-3.

För att sedan förlora andra matchen med samma siffror 3-4, efter att ha haft ledningen mot Annerstaskolan med 3-0 i 17 e minuten. Matcherna spelades pÃ¥ Källbrinks IP 16/9 -15.

Vi kämpade väl men orken tröt ju längre matchen gick och efter ett snöpligt självmÃ¥l i 27 minuten sÃ¥ gick luften helt ur och 4-3 förlusten var ett faktum.

Vi tar med oss en härligt solig dag med bra kamratskap och spelglädje rakt igenom.

Bra jobbat grabbar!

/Putte

TÄVLINGSREFERAT & RESULTAT 15/16

Avslutning och fotografering för Skol IF:s styrelse

Under ett par timmar kunde styrelsen nöjt avsluta terminen med att bowla i Högdalens bowlinghall.

Samtidigt som bowlingen pågick hade vi besök av Lazar Michael Georgis som fotograferade samtliga i styrelsen. Därför har vi nu mycket fina och proffsiga bilder på styrlesen och på vår bowlingsession.

Resultaten från bowlingen hålller vi dock för oss själva och ser det som träning inför nästa gång...

Tack till samtliga i styrelsen för en riktigt bra uppstartstermin!

/Ordförande Malin

Unga Leder Unga

Kursen "Unga leder unga" pÃ¥gick under tvÃ¥ heldagar precis i slutet av höstterminen 2015. Utbildare för denna kurs var "Berra" Thomsson frÃ¥n SISU som kom till Bäckahagens skola för att utbilda 16st elever i Ã¥k 6-9.

Kursen gÃ¥r ut pÃ¥ att eleverna som deltar ska lära sig bÃ¥de teoretiska och praktiska redskap för att kunna leda en grupp i olika slags aktiviteter.

Efter att utbildningsdagarna var slut var bÃ¥de deltagare och kursansvarig nöjda med dagarna!

Nu under vÃ¥rterminen 2016 ser vi i Skol If fram emot att kunna starta upp flertalet aktiviteter för de yngre eleverna i skolan med hjälp av vÃ¥ra nyutbildade äldre elever!

Skol DM Inomhusfotboll åk 8

Killarna i Ã¥rskurs Ã¥tta vann sin grupp i skol DM den 2/2 2016. Bra jobbat!

Vi ser fram emot att se laget representera Bäckahagens skol IF i nästa steg!

Skol DM Handboll Ã¥k 7

Tjejerna i Ã¥rskurs sju förlorade tyvärr i kvartsfinalen i Ã¥rets distriktsmästerskap.

Laget kämpade helhjärtat under samtlliga matcher och gjorde stora framsteg under dagens gÃ¥ng. Med tanke pÃ¥ att vi spelade mot skolor med enbart aktiva handbollsspelare gjorde Bäckahagens tjejer mycket bra ifrÃ¥n sig. Bra jobbat!

Team Bäcka basket
En lång dag med många erfarenheter rikare.
Vi började mot Vasa som ställde upp med en line på tvåmeters killar,som var överallt runt oss och helt plötsligt så hängde en av spelarna i korgen och dunkade två poäng så det hördes i hela Bredängshallen.
Men trots detta så bet grabbarna ihop och kämpade på,och belöningen vart att vi sänkte några poäng.
I andra matchen så började vi röra på oss mer men även här så vart motståndet oss övermäktiga.
Matchens höjdare va våran trepoängare samt än en gång Bäckas härliga humör.
Och även Grabbarna som började tuffa till sig lite och även bli rörligare.
Sista matchen mot Bredängsskolan satte vi första tvåan efter 30 sekunders spel o vi leder matchen.
Även här så kämpade killarna otroligt bra,men vi fick lära oss mycket och siffrorna sprang iväg.
Abdikarim hade fått en egen hejarklack på bortre långsidan.
Det som vi tar med oss idag hem är att Anders och Putte som va med grabbarna tycker att det är underbart att se tio killar som trots förluster fortsätter att vara positiva ,glada,och kämpar ända in i slutsignalen.
Bra jobbat grabbar :)
Putte & Anders

Bäckahagens Skol IF Fotbollsturnering åk 4 & 5

Under Sportlovet åkte några glada elever i mellanstadiet iväg på kupp i Högdalshallen.
det gick bra för laget och både elever och medföljande vuxna var mycket nöjda med arrangemanget!
Bäckahagens lag slutade tvåa efter förlust i finalen. Då de övriga lagen hade med elever från åk 6 då turneringen var för åk 4-6. Då vårt lag från skolan bestod av flest fyror är det väldigt starkt att hamna så högt upp som tvåa i turneringen! Bra jobbat!

Bäckahagen Tjejer åk 9 Fotbolls-DM inomhus

Idag var det 11 spelsugna tjejer som samlades i ljushallen 7.30 för avfärd mot liljeholmshallarna och gruppspel i DM.
Efter en solig färd med tvärbanan så var vi framme och första matchen låg framför oss mot Kvickentorpsskolan.
Tjejerna spelade stabilt och säkrade tre poäng.
I andra matchen stod Ribbyskolan för motståndet, där hamnade vi i underläge med 0-1 tidigt i matchen men lyckades kvittera till 1-1.
I sista matchen stod Aspudden för motstÃ¥ndet och här sÃ¥ visade de att de va numret bättre än oss och vann ganska enkelt.
Nu hamnade vi i en ren målskillnadsaffär om andra platsen som också skulle ta oss vidare.
Läget var att Ribbyskolan inte fick slå Kvickentorp med mer än 3 mål i sista gruppspelsmatchen.
Tyvärr kom ett 4-0 i slutminuterna och vi var utslagna.
Men än en gång så visar Bäckahagen upp FairPlay, gott humör och god kamratskap.
Rosenny som va enda tjejen från årskurs 8 vaktade målet och gjorde det strålande bra.
In i laget har även Yana 9a kommit.
Tack tjejer för en fin dag och ett jättefint genomfört gruppspel.

Bäckahagen Killar Ã¥k 8 Fotbolls-DM inomhus vidare till SEMI!

SÃ¥ var det dags att Ã¥ka till Albyhallen för gruppspel 2 för pojkar Ã¥rskurs 8. Ett taggat gäng som samlades i ljushallen 08.00.Efter en härlig bussresa med pepp pÃ¥ rapp/betong sÃ¥ng i bussens bakre del sÃ¥ kändes det bra inför dagens uppgift (vi var ensamma i bussen).
Som grabbarna spelade....! Fantastiskt kämpat mot Östra i första matchen efter att ha legat under med 0-1 i 6:e minuten så reser sig grabbarna och gör en enorm laginsats och vänder matchen till 2-1-seger, samt hela 5-1(!!!) seger i andra matchen.

Vi hade fokus på att försöka spela ett stabilt och aggressivt

försvarspel idag och det lyckades bra!

Samt att skjuta mycket och  komma till avslut,

och det lönade sig. Hela laget fÃ¥r idag ett stort PLUS!

Ett hattrick av Isaac :)) Adde kliver dit med kroppen idag :))
Sedan får jag säga att det var skönt med förstärkning av

Aras idag som skötte backlinjen.
Hemresans kommentar var när Kamil ropade

"Kolla Rooney i rondellen" vid Huddinge sjukhus.

Han hade en viss likhet fast äldre:)
Nu väntar semifinal i Farstahallen 8 april.

På lagbilden så (kolla vi är i Özgurland).
Ett stort tack grabbar för en jättefin dag

och åter igen 100% på Fairplay!
//Putte & Aras

Bäckahagens Killar Ã¥k 8 Fotbolls-DM inomhus VANN SILVER!!!

PÃ¥ förmiddagen fredagen den 8:e april Ã¥kte killarna i Ã¥rskurs 8 iväg för

att spela semifinal mot Fittjaskolan i Farstahallen.

Matchstart kl.11.00 och 20 minuter senare var grabbarna i final efter

en 2-1 seger

där Meruzhan sköt oss till final med endast 30 sekunder kvar av matchen.

Hårt slit matchen igenom av samtliga killar va matchavgörande.

I finalen ställdes vi mot Alviksskolan, med i stort sett bara spelare

från Brommapojkarna.

Men Ã¥terigen fanns ingen respekt för motstÃ¥ndet.

De elva -tolv första minuterna var helt våra och vi väntade bara på

att vi skulle göra

bÃ¥de ett och tvÃ¥ noll. Men i stället kom ett snöpligt baklängesmÃ¥l.

Efter det var vi tvungna att lyfta fram laget och i slutminuterna kontrade

Alviksskolan in deras andra mÃ¥l.

Om man tittar tillbaka på vad grabbarna presterat under

turneringen så kan man bara le:)

Kämparanda, lagmoral, glädje, FairPlay och en enorm utveckling

fotbollsmässigt sedan förra året.

En silvermedalj är inte fy skam! De hade mycket väl kunnat vara guld.

Tack grabbar för en jättefin insats i DM.

Putte o Aras :))

Bäckahagens Skol IF:s första år, HT15/VT16.

Föreningen består ca 600medlemmar.

För att nå ut med information till elever, lärare, m.m. har föreningen en egen hemsida, Facebooksida, samt ett Snapchat-konto som administreras av ordföranden Malin Andersson.

Grundarrangemang:

Styrelsemöten ca 1 gång/ månad med samtliga styrelseledamöter.

Årsavslutning (bowling & fotografering) med styrelsen.

Årsmöte 1 gång/år.

Malin, Putte (& Eva) möte 1gång/vecka för att alla aktiviteter och turneringar ska fungera.